Ska dela med mig av min hälsoboost i snabbmatsversion. Perfekt snabblunch, du bör dock ha förberett hemgjord majonnäs (bra att ha i kylen ändå. Gör en sats i veckan så har du).
En orgie av omega-3, bladgrönsaker etc. Massor med nyttiga fettsyror och så folsyra och annat nödvändigt 🙂
Ingredienser:
- Ett par stora salladsblad (isberg, kålsallad eller dyl)
- Mogen avokado
- Hemgjord majonnäs (2 rumstempererade äggulor, ca 4 dl kallpressad rapsolja, 2 tsk dijonsenap, 2 tsk vitvinsvinäger, salt och peppar)
- Rökt makrill (fungerar även med makrill i tomatsås)
- Gurkskivor och/eller ruccola och/eller babyspenat
Förbered majonnäsen: vispa samman alla ingredienser utom oljan. Droppa sedan ner oljan under konstant vispning.
Ta ett (eller ett par) stort salladsblad. Lägg några skivor avokado i bladet. Lägg på makrill, en rejäl klick majonnäs och garnera med lite gurkskivor eller dyl.
Rulla sedan ihop salladsbladet och ät som en wrap. Snabbt, gott, nyttigt, mättande 🙂
Scott says
My Swidish is’t god but this sounds outstanding good.