Vad händer när du äter mat du inte är anpassad till? Ickeevolutionär kost. Vad är det? Och vad händer egentligen i kroppen? Det handlar det om i dagens avsnitt.
Matfusk, spannmål, mejerier och annat spännande.
En dryg kvart att lyssna på under en promenad, i bilen eller på bussen!
Så här gör du:
Lyssna på din dator
- Antingen kan du lyssna direkt här på bloggen genom att trycka på den grå playknappen i respektive avsnitt, dvs längst ner här i inlägget (alla avsnitt hittar du här: https://4health.se/category/podcast)
- Eller så kan du gå in i iTunes och söka 4health. Då hittar du kanalen 4Health med Anna Sparre som du kan klicka på och välja avsnitt att lyssna på.Klicka på prenumerera så får du varje avsnittDirektlänk till iTunes: https://itunes.apple.com/se/podcast/4health-med-anna-sparre/id907951009?mt=2
Lyssna på din iPhone
- Kolla om du har appen/symbolen Podcaster (lila och vit). Annars gå till App Store i din telefon och sök Podcaster. Välj ladda ner (gratis)
- Gå in i podcaster och sök 4health. Då hittar du kanalen 4Health med Anna Sparre som du kan klicka på och välja avsnitt att lyssna påDirektlänk till iTunes: https://itunes.apple.com/se/podcast/4health-med-anna-sparre/id907951009?mt=2
Lyssna på din android:
- Kolla om du har en app för att lyssna på podcasts. Annars gå till Google Play i din telefon och ladda ner podcast-app. Exempel på podcast-appar för android som du kan söka upp och ladda ner till din telefon är BeyondPod eller pocket cast. Se här för olika podcastappar till android:https://play.google.com/store/search?q=podcast&c=apps
- Öppna länken till 4healths podcast-feed i denna app. Detta är det podcast-feed du kan kopiera och öppna i din podcast-app:https://4health.se/category/podcast/feed
Gå gärna in och lämna ett betyg/review när du ändå är i iTunes.
Podcast: Play in new window | Download
Subscribe: RSS
Orvar says
Tack Anna, som vanligt ett MYCKET bra podcast-avsnitt.
Anna Sparre @ 4health.se says
Tack snälla!! 🙂
Jenny says
Hej jag har en fråga om majonäs. Eftersom den bygger mycket på växtoljor, så kan den inte vara så evolutionärt anpassat för oss. Det borde bli konstig fördelning mellan omega 6 och 3.eller?
Justina says
Hej tack för en lärorik podd, håller på lyssna igenom alla avsnitt och fastnade på icke evolutionär mat .Du pratar om kokosolja avokado som bra fetter, men hur var tillgången på dessa under evolutionen för våra förfäder?
Anna Sparre @ 4health.se says
Det beror på hur långt tillbaka i historien vi går. motsvarande lär ha funnits på de breddgrader vi levde på för 40 000 ´år sedan. Först för 10 000 år sedan kom människor till nordligare breddgrader
Generellt tolereras dessa fetter väl