Sockerberoende, sötsug, skov och återfall. Hur undviker man ett återfall till det söta och de snabba kolhydraterna? Och vad gör man när det händer?
LCHFingenjören delar på ett personligt sätt med sig av sina erfarenheter, tips och strategier för att hålla sig på banan och hantera snedsteg.
Hur kan du förutse återfall och risker för att ta till sockret och maten? Lär dig upptäcka tecknen. Du får verktyg, tips och personliga berättelser. Vi pratar om stressätande, relationen till mat och mycket annat.
Här har du över en timme att lyssna på i bilen, på tåget eller på promenaden!
Så här gör du:
Lyssna på din dator
- Antingen kan du lyssna direkt här på bloggen genom att trycka på den grå playknappen i respektive avsnitt, dvs längst ner här i inlägget (alla avsnitt hittar du här: https://4health.se/category/podcast)
- Eller så kan du gå in i iTunes och söka 4health. Då hittar du kanalen 4Health med Anna Sparre som du kan klicka på och välja avsnitt att lyssna på.Klicka på prenumerera så får du varje avsnittDirektlänk till iTunes: https://itunes.apple.com/se/podcast/4health-med-anna-sparre/id907951009?mt=2
Lyssna på din iPhone
- Kolla om du har appen/symbolen Podcaster (lila och vit). Annars gå till App Store i din telefon och sök Podcaster. Välj ladda ner (gratis)
- Gå in i podcaster och sök 4health. Då hittar du kanalen 4Health med Anna Sparre som du kan klicka på och välja avsnitt att lyssna påDirektlänk till iTunes: https://itunes.apple.com/se/podcast/4health-med-anna-sparre/id907951009?mt=2
Lyssna på din android:
- Kolla om du har en app för att lyssna på podcasts. Annars gå till Google Play i din telefon och ladda ner podcast-app. Exempel på podcast-appar för android som du kan söka upp och ladda ner till din telefon är BeyondPod eller pocket cast. Se här för olika podcastappar till android:https://play.google.com/store/search?q=podcast&c=apps
- Öppna länken till 4healths podcast-feed i denna app. Detta är det podcast-feed du kan kopiera och öppna i din podcast-app:https://4health.se/category/podcast/feed
Gå gärna in och lämna ett betyg/review när du ändå är i iTunes.
Podcast: Play in new window | Download
Subscribe: RSS
Jenny says
Hej Anna och tack för en genomgående och bred pod om hälsa! Jag är en ny lyssnare och har följt dig i några månader, tack vare tips från en en hälsointresserad kollega.
Jag har lyssnat på flera av dina podar om bl.a. LCHF och cancer som jag tucker är väldigt intressanta. Jättebra avsnitt med Mattias Ribbing också, nu har jag precis börjat läsa hans bok efter att ha lyssnat på poden.
En tanke som jag fått när jag lyssnat är följande: Det är idag inte ett problem att vara glutenallergiker eller laktosintolerant men jag har fått en bild av att det är synnerligen svårt att vara vegetarian/lakto-ovo/fiskvegetarian och ha en livsstil med LCHF. Varför pratas det inte mer om hållbarhet i stort, Mer grödor, mindre kött men ändå högt fett och LCHF? Är det en omöjlig ekvation?
Anna Sparre @ 4health.se says
Absolut inte, man behöver inte kött i stora mängder för sin hälsa
Men mer grödor är inte den enkla lösningen för miljön. Det moderna jordbruket är en oerhörd belastning för miljön (vatten, jordflykt, skövling etc) och mångfalden av både djur, mikroorganismer och växter
Du kan läsa inlägg jag har skrivit kort några ggr om frågan. Rekommenderar även att läsa boken Veggomyten som tar upp en del av de här frågorna.
Även för hälsan är mycket grönsaker, fisk, ägg, kött i mindre mängder, men mer inälvsmat optimalt. Varken miljö eller hälsa mår bra av spannmålsuppfött griskött tex