Fortsätter med tips på tillbehör – det verkar uppskattas 🙂
Skagenröra kan både användas som tillbehör till maten, eller komponeras ihop till gott tilltugg eller förrätt. Servera tex enkla hemgjorda frökex med skagenröra som plockmat eller förrätt – enkelt, lyxigt, gott!
Och vill du göra mejerifri skagenröra så går det bra att
- Valfria skaldjur, tex 1 kg räkor med skal eller ett par humrar eller motsvarande mängd färdigskalade räkor
- ca 2 msk hackad dill och gärna dillkvistar för garnering (dill är förresten mycket enkelt att odla själv – växer ofta som ogräs)
- ca 2-3 msk finhackad rödlök
- 1-1,5 dl majonnäs (gör din egna snabbmajonnäs så blir det nyttigast. Majonnäs går till och med att göra på kokosfett)
- 0,5-1 dl crème fraiche
- salt och svartpeppar
- ca 1 tsk pressad citron / citronjuice
- Eventuell ytterligare smaksättning: Vill man variera smakerna kan man gärna tillsätta riven pepparrot och cayennepeppar för lite sting
Skala och hacka skaldjuren. Blanda hacket med dill, rödlök, majonnäs och crème fraiche. Smaksätt med salt, peppar och pressad citron. Låt gärna skagenröran stå i kylen en stund.
Petra says
Hej! Tack för din intressanta pod cast och blogg. En fråga angående avokado som jag älskar och äter varje dag: är du orolig för besprutningen av avokado? En vän påstår att hålet som ibland syns när avokadon öppnas är där medel sprutas in. Inte alltid så lätt att hitta ekologisk heller. Vad tycker du!? Kram från Petra i Lund
Anna Sparre @ 4health.se says
Tack Petra!
Oj då, det låter ju inte så bra om det skulle stämma. Jag antar att skalet är hårt besprutat, så jag brukar tänka på att tvätta händerna när jag hållt i det tex. Men jag brukar inte se några hål i avokadon helt ärligt. Detta sträcker sig dock bortom min kunskap