Här kommer en favorit i repris. Har publicerat tips på grönkålschips många gånger och just det här inlägget är ursprungligen från 2015
Det är superenkelt att göra ett nyttigt alternativ till fredagsmyset! Och nu är det grönkålssäsong.
Du behöver bara
- Grönkål
- Ett bra salt
- Olivolja
- Plåt med bakplåtspapper
Riv av grönkålsbladen från stjälken och lägg bladbitarna i en bunke
Häll på olja och salt och blanda ihop. Det är ganska lätt att översälta eftersom bladen krymper något i ugnen. Så salta hellre i underkant och eftersalta mer sen
Lägg ut grönkålsbitarna på bakplåtspappret på plåten
Tillaga i ugn (med öppen lucka) tills de blir krispiga utan att bli brända
Jag tillagar i varmluftsugn vid 150 grader i ca 15 minuter med ugnsluckan på glänt. En del rekommenderar varmare, men 150 grader är gränsfall för vad olivoljan tål, så du kan ännu hellre ha lägre temperatur och tillaga längre. Anledningen att ugnsluckan är på glänt är för att släppa ut vattenånga så att chipsen blir krispiga snabbare. Varmluft hjälper också
Låt svalna lite och ät! Mums!
Ps. funkar inte så bra att förvara i skål eller i kylskåp. Då blir de mjuka och sega.
[…] Grönkålschips https://4health.se/enkla-nyttiga-och-supergoda-gronkalschips-recept […]