Enkelt och komplett tillbehör eller hel måltid.
Favorit i repris! Inlägget publicerades första gången 2016:
Här ska jag dela med mig av min konstanta följeslagare till nästan samtliga måltider för tillfället. Jag stoppar ner det jag har i trädgården, så du kan givetvis justera den efter vad du har tillgängligt i din kyl eller trädgård.
Här utlovas en färg- och smakexplosion av fett, syrligt, sött, salt i en underbar kombination, men såklart en liten varning för den som verkligen är sockerberoende och kanske inte klarar frukt i en sallad. Det här är dock ett tillbehör som är alldeles fullproppat med näring i form av bra fetter, fibrer, mineraler, vitaminer och antioxidanter!
Jag använder (allt utom avokado och olja/vinäger finns i min trädgård)
- grönkål
- avokado
- plommon (alternativt äpple, krusbär eller vad du har tillgängligt)
- ringblomma
- olivolja
- äppelcidervinäger eller vitvinsvinäger
- örtsalt
Hacka grönkål grovt
Blanda ner mycket avokado, skuren i stora bitar som saltats med örtsalt
Hacka ner ett par plommon och strö eventuellt över kronblad från ringblomma
Häll på vinäger och massor med olivolja
Blanda runt, det ska gärna bli lite kladdigt
Gott till allt! Och du har både fett och grönsaker, så det är en komplett måltid med bara en liten bit fisk, kött eller en omelett till. Eller varför inte röra ner en burk tonfisk. Syran och sötman bryter av fantastiskt till det mesta.
Josefin says
Hej Anna! Tack för en underbar podd, en helt ny värld att ta in, men ack så värt det! Jag undrar om du kunde ta upp ämnet matrotation någon gång, och dess inverkan på att läka en skadad tarm. Jag fick instruktioner om att äta ett livsmedel endast var 5:e dag då jag gjorde ett test mot IgG- antikroppar. Jag har ju ändå ätit de ämnen jag tål hela livet utan att utveckla överkänslighet, kan jag inte fortsätta att äta dem då varje dag?
Mvh Josefin
Ann-kristin Holmedahl says
Hej Anna!
Vet ej vart jag ska skriva, säkert inte här.
Jag tycker du har en fantastiskt bra podd och tar upp jätte bra och spännande ämnen.
Brukar tipsa mina vänner att lyssna när det är något för dem. Själv har jag blivit tipsad av min syster. Vi lyssnar och sen blir det ofta kommentarer om ämnet.
Igår var jag och min syster på en fantastiskt bra föreläsning med Sanna Ehdin om energi och hälsotips. Hon pratade om sin nya bok “Sluta kämpa börja leva”
Jag föreslår att du bjuder in henne som gäst i din podcast och pratar om hennes Happy Heart- metoden.
Du Anna och Sanna är mina två stora hälso inspiratörer och förebilder. Lär mig så mycket av er.
Tusen tack för allt du gör Anna mvh Ann-Kristin
Mia Forssell says
Hej Anna!
Superbra podd och webb, den bästa av alla inom ämnet hälsa! Väldigt glad att jag hittat hit. Just nu pratas det mycket om oxalater, CILTEP och DPMN, ämnen som jag gärna skulle lyssna mer om.
Varmt tack för allt du gör!
Hälsningar
Mia
Anna Sparre @ 4health.se says
Tack Mia 😊☀️
Tror oxalater varit på tal ngra ggr, men kan säkert bli mer om det