Nu blir det åka av! Här får du lära dig massor om immunförsvaret! Vad gör de olika delarna av immunförsvaret och hur regleras det? Hur vet du om ditt immunförsvar är Th1-dominant eller Th2-dominant, vad innebär det, och hur kan du balansera det så att du blir av med allergier, intoleranser och autoimmuna sjukdomar?
Varför får du autoimmuna sjukdomar som t.ex. reumatism eller sköldkörtelsjukdom? Varför blir du allergisk eller intolerant?
Hur ska man tänka kring vaccination mot olika sjukdomar?
Hur påverkar tarm och immunförsvar varandra?
I det här avsnittet får du massor med konkreta tips och förklaringar som är relevanta för alla i dagens stressade och kemikaliespäckade samhälle. Kanske årets viktigaste och bästa podcastavsnitt?! Du avgör, men missa det inte – för allt i världen 🙂
Hur använder du kost, stressverktyg, kosttillskott, örter och annat för att balansera immunförsvar och tarm? Du får många konkreta tips på allt från kost och tillskott till stresshantering. Allt för att balansera ditt immunförsvar!
Inte minst får du flera konkreta tips på verktyg för stresshantering. Och apropå att vi pratar om yogapositioner som kan ha en avslappnande effekt. Här är en jag själv tycker mycket om: https://4health.se/ovning-mot-stress
Ps. Tycker du att det är intressant? Du kan komma och lyssna på mig och Cecilia när vi ger oss ut och föreläser tillsammans.
BILJETTER köper du här:
Malmö:
https://www.vitalakosttillskott.se/o1-forelasning-malmo-74-2019-kl-14-18/?group=prod_prod_grp-s1%2F22
Göteborg:
https://www.vitalakosttillskott.se/o2-forelasning-goteborg-284-2019-kl-13-17/?group=prod_prod_grp-s1%2F22
Stockholm:
https://www.vitalakosttillskott.se/o3-forelasning-stockholm-55-2019-kl-14-18/?group=prod_prod_grp-s1%2F22
Du får över 1,5 h att lyssna på i bilen, på din promenad, eller på tåget. Det räcker kanske till mer än en resa 🙂
- Antingen kan du lyssna direkt här på bloggen genom att trycka på den grå playknappen i respektive avsnitt, dvs längst ner här i inlägget (alla avsnitt hittar du här: https://4health.se/category/podcast)
- Eller så kan du gå in i iTunes och söka 4health. Då hittar du kanalen 4Health med Anna Sparre som du kan klicka på och välja avsnitt att lyssna på. Klicka på prenumerera så får du varje avsnitt
Direktlänk till iTunes: https://itunes.apple.com/se/podcast/4health-med-anna-sparre/id907951009?mt=2
Lyssna på din iPhone
- Kolla om du har appen/symbolen Podcaster (lila och vit). Annars gå till App Store i din telefon och sök Podcaster. Välj ladda ner (gratis)
- Gå in i podcaster och sök 4health. Då hittar du kanalen 4Health med Anna Sparre som du kan klicka på och välja avsnitt att lyssna på
Direktlänk till iTunes: https://itunes.apple.com/se/podcast/4health-med-anna-sparre/id907951009?mt=2
Lyssna på din android:
- Kolla om du har en app för att lyssna på podcasts. Annars gå till Google Play i din telefon och ladda ner podcast-app. Exempel på podcast-appar för android som du kan söka upp och ladda ner till din telefon är BeyondPod eller pocket cast. Se här för olika podcastappar till android:https://play.google.com/store/search?q=podcast&c=apps
- Öppna länken till 4healths podcast-feed i denna app. Detta är det podcast-feed du kan kopiera och öppna i din podcast-app: https://4health.se/category/podcast/feed
Gå gärna in och lämna ett betyg/review när du ändå är i iTunes.
Podcast: Play in new window | Download
Subscribe: RSS
Beatrice says
TACK för ett fantastiskt avsnitt! Känner dock att jag får lyssna på det 1-2 ggr till för det är fullspäckat med information :). Avsnittet handlar helt klart om ”mig” då jag har UK och massor av matintoleranser som bara blir fler o fler… Mycket gör jag rätt men det finns helt klart mer hjälp att ta till. Känns som om jag och kroppen inte klarar det själv…
Anna says
Ja jag kände också att det handlade om mig. Jag har både autoimmunitet och allergi/intoleranser. Jag blir lite förvirrad av nätets olika information om exakt vilka livsmedel som är lektinfria. Väldigt olika bud. Har du någon koll på det, eller var man hittar pålitlig info.?
Lisa says
Vilket bra avsnitt! Håller med ovanstående att man får lyssna flera gånger då det var så fullspäckat med spännande information och tips.
Mattias says
Hej
Jag är intresserad av de örter som nämns för att minska stress, finns namnet på dessa nedskrivna någonstans på bloggen?
Med vänlig hälsning,
Mattias
Anna Robertsson says
Hej!
Tack för detta superintressanta inlägg! Jag har vanlig björkpollenallergi + ca 50 Igg reaktioner i ImuPro test(bla många stenfrukter). Behöver jag utesluta alla korsallergener som listas på Allergiförbundets hemsida, tex banan, avokado, trots att dom inte gav reaktion i ImuPro, eller är det inte samma sak så att säga? Är beredd att testa för att få tillbaka hälsan som består av stor trötthet, trötta muskler, kan inte träna. Tänker att imunförsvaret attackerar vävnaden på något sätt.
Rebecca says
Hej! Tack för fantastiskt avsnitt, ser så mycket fram emot er föreläsning!
Ni pratar om fetter och nämner många dåliga fetter, vad mer än animaliskt fett är bra fetter, avokado, olivolja och nötter..? Hade varit fint med ett brett sortiment att välja mellan för att kunna variera!
Anna Hansgård says
Vilken fantastisk pod! Har man denna behöver man inga andra! Inte blir det tråkigt av att lyssna om flera ggr heller :-). Tydlig och innehållsrik på samma gång och det är inte lätt. Detta avsnitt ligger bland topp 10.
Jag har en kommentar till detta och andra avsnitt. Gluten nämns i väldigt ofta men aldrig ATIer (Amylas Trypsin inhibitors, spannmålens inbyggda insektsgift). Jag förstår att grundtanken är att skippa spannmål över huvud taget men alla klarar ju inte det. Att läsa om ATIer, hur de skadar tarmbarriären (särskilt vid fel flora) och var de finns har varit en väldigt stor hjälp för mig. Tex ris, majs och potatis funkar för mig men inte havre, durra och hirs. Här är listan som fick mig att må bättre: Alltså hur mycket mindre ATIer det är i resp produkt jmf med vete (värsta boven nånsin): “<20% (soya, buckwheat, millet, and teff), <10% (lentils, quinoa, and oats), and <2% (amaranth, rice, corn, and potatoes)". Vet dock inte alls hur detta stämmer. Det finns ju olika sorters ATIer.
Varför nämns aldrig ATIer i såna här hälsopoddar? (Ja, jag lyssnar på ngr andra också ;-). Är det för outrett eller är det ett irrspår. Jag tänkte att det kan vara bra att det finns en opinion. Dels för att det t.o.m finns ATI-fritt vete (för hårt skal för insekter) och dels för att det trycks på för BT rice. Vad kan det ställa till med? (Vad jag läst har det mycket mindre effekt på tarmbitar in vitro än vete men ändå). Usch vad långt – förlåt. Mvh Anna
Anna Sparre @ 4health.se says
Tack Anna! Jag gillar långt. Kul! Ska se om vi kan få in detta ämne också. Du får gärna tips som experter på ämnet
Och jag håller med dig om listan – dvs i den ordningen brukar man vara känslig för gryn – oftast inte för tex potatis och ris, men däremot ofta mot bovete, teff mm som du nämner
Veronica says
Hej och tack för ett väldigt bra avsnitt med så mycket viktig information!
Jag undrar vad preparatet som ni pratar om (där kring 40 minuter in i avsnittet) heter/stavas? Barburin?
Har lyssnat några ggr och testat att googla, utan resultat.
Varma hälsningar,
en norrlänning med vaxpropp i öronen? :p
Anna Sparre @ 4health.se says
berberin 🙂
Veronica says
Tack snälla! ☺️👍🏻
Fanny says
Lyssnat på detta avsnitt 3 gånger nu för att försöka lista ut min egen kropp.
Om jag har celiaki som är en autoimunsjukdom, har även perioral dermatit tänker att det är släkt med psoriasis. (?) Och nu säger läkaren att jag troligtvis har en allergi/astma pga för högt antal vita blodkroppar. Är man då en sån dära oturlig person med felstyrning i båda systemen? Superbra podd!
Anna Sparre @ 4health.se says
ja, så kan det ju vara.
Genetik i kombination med obalanserad tarmflora kan tex ligga bakom. Kanske har u behandlats en del me antibiotika och/el inte ammats etc?
Fanny says
Tack för svar 🙂
Tror verkligen det är obalans i tarmfloran.
Ska kika närmre på de med antibiotikan/amningen.
Väntar på utredning för allergier men medans jag väntar, är det dumt att köra en lektinfri kost?
Är en som inte gillar att sitta och vänta!