Hade av någon anledning skivad skinka och kalkon i frysen. Jag undviker normalt allchark eftersom det är så mycket tillsatser i det och övervägde att slänga den. Kom dock på bättre tankar och slängde ihop en supersnabb “fuskpizza” så här:
- 2 ägg
- skinka i tunna skivor (eller hacka)
- ost (riven eller hyvlad)
- tunnskivad lök
- ev. tomatpuré
- salt och peppar
Lägg lite smör i en stekpanna på relativt låg värme.
Kläck ner äggen, vispa runt och bred ut tunnt i pannnan
På med tunnskivad lök, ev lite tomatpuré, skinka och mycket ost (tips är att bre tomatpuré på baksidan av skinkan för att det inte ska bli så kladdigt i ägget
Salta och peppra efter smak
Låt stekas på låg värme tills osten är fint smält
Servera tex med en vitkålssallad. Väldigt gott att även slänga på lite färsk timjan eller oregano som jag gjorde på bilderna
Klicka på taggen recept för fler tips!
Lämna ett svar