I en artikel i tidningen Metro i veckan presenterades, från Skogs- och Lantbruksakademien, 15 forskares tankar om framtidens mat. Och det verkar finnas en del vettiga tankar, och en del mindre bra.
Antibiotikaresistens spås bli ett stort problem, vilket medför att boskap blir potentiell smittspridare som får flytta allt längre bort. På detta problem föreslås då ett antal olika idéer. Den bästa av dessa är att vi kommer att äta mer insekter och larver. Bläääh tänker du säkert, men detta är verkligen en del av vår evolutionära kost och en viktig del, liksom inälvsmat, som jag verkligen tycker att vi saknar idagens kost – även vi som äter bra paleolitisk mat.
Vi borde titta lite mer österut, på Asien. Där äter man inte bara insekter och larver och tar vara på all mat, utan man tar även vara på alla delar på djuren och äter fötter, lever, njurar osv. Det finns definitivt nyttigheter i denna kost som vi missar. Läs bl.a. det inlägg jag skrev här: https://4health.se/klara-sig-utan-gronsaker-fakir-det-har-behover-du-ata
Om du vill läsa om andra idéer såsom köttmaskiner, kan du klicka på bilden nedan
Lämna ett svar