Ytterligare favorit i repris. Publicerade detta recept första gången í juli 2016.
Jag har gett många tips på hur du gör din egen tillsatsfria och nyttigare glass i sommar (sök bara på glass uppe till höger här på sidan så får du upp alla tips)
Men jag såg att Monique Forslund (som var med i avsnitt 45 av podden) hade ett ännu enklare tips.
Baserat på hennes recept gör jag så här:
Lägg frysta bär i ett glas
Strö över 1/2-1 tsk äkta lakritspulver
Häll över grädde (alt. kokosgrädde), nästan så att det täcker
Vänta ett par minuter minuter
Blanda ihop med sked.
Klart!
Psst. Om du vill göra glassen mejerifri, så testa med kokosgrädde, istället för vispgrädde
Ingela says
Den är verkligen lika supergod som den är enkel. Jag brukar göra den med Frysta hallon och hälla över Santa Marias kokosmjölk i tetrapack
Anna Sparre @ 4health.se says
Härligt! Jag gör den med mina egenplockare björnbär från förra året och Kung Markattas tjocka ekologiska kokosgrädde 🙂