Jag får ofta frågor om bönpasta. Är det bra eller inte?
Det beror ju på. Den ena är nämligen inte den andra lik.
Bönpasta kan vara ett utmärkt alternativ till vanlig pasta, om du väljer rätt, eftersom den då är glutenfri, fiberrik och har mer näring än vanlig pasta. Men kom ihåg att läsa innehållsförteckningen!!
För det första; mycket bönpasta i butiken innehåller ca 50 % vete…. Du bör köpa en bönpasta som består av bara bönor. För det andra; av vilka bönor är den gjord? Välj en böna som du tycker är ok. Jag väljer bl.a. bönpasta av svarta bönor. Mycket bönpasta är gjord på sojabönor. Det kan vara okej för vissa i rimlig mängd, MEN, soja måste alltid vara ekologiskt odlad med tanke på att den ofta annars är genmodifierad och besprutas med Round Up.
Dessutom – självklart är alltid de hela bönorna bättre än en processad variant. Men jag tycker att bönpasta kan vara ett bra alternativ så länge du både läser innehållsförteckning och tar ställning 🙂
Pastan på bilden beställer jag hem från hälsokostbutik ibland.
Lämna ett svar