Att vi ger barn välling kan vara bland det värsta vi utsätter dem för.Inte så lätt att veta alltid, men några argument är:
- gluten som skadar tarmen (även om man inte är glutenintolerant. Läs gärna boken Brödberoende av William Davis)
- snabba kolhydrater som banar väg för både sockerberoende och sjukdomar
- fullkorn (fullkornsvälling) skadar en outvecklad tarm, dvs barns tarmar (det är skillnad på fibrer och fibrer. Mjuka fibrer är snälla och finns i grönsaker mm, hårda fibrer som finns i skal/fullkorn är inte så snälla mot ömtåliga tarmar)
- tillsatser och högt förädlade/processade ingredienser som maltodextrin, syntetiska vitaminer mm
Tips: Ge istället bröstmjölk och riktig mat.
Här kan du dessutom läsa om en frisk och pigg 1-åring som inte fått en droppe välling: http://www.kostdoktorn.se/klara-firar-1-ar/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=klara-firar-1-ar
Lämna ett svar