Hade en helledig dag igår, utan jobb och med lite mindre surf. Gick upp strax efter 5 (jag vet, tidigt, men behåller lite jetlag med avsikt för att få det fina morgonsurfet).
Åt ett par kokta ägg med smör och drack ett halvt glas fet mjölk (dricker aldrig mjölk hemma, men i brist på annat och en snabb lösning när man vill ha lite mer kolhydrater).
Sen blev det surf i soluppgången. Satte på kameran på brädan 🙂 Var ensam med några stora sköldpaddor innan det dök upp några surfare till.
Åt en “second breakfast”, vilket blev kamomillte, en ostomelett med sallad, olja och vinäger. Hemmagjort nyttigare chokladgodis fanns dessutom i kylen 🙂
Vi tog en tur till Bridgetown. Åkte varm buss med sköna männiksor och karibisk reggae. På plats blev det en kokosnöt och, efter kakao- och knäskyddsinköp, ganska typisk mat: fisk med någon aioliliknande sås, sallad och coleslaw (denna gång mycket sallad i förhållande till fisk och sås dock. Lite väl magert för min smak)
På vägen hem hoppade vi av på fiskmarknaden och köpte 2,5 kilo fisk för 175kr (i stort sett det enda som är billigt på Barbados. Som jämförelse kostar en liter grädde nästan 100 kr. Men så ska man inte heller försöka äta icke-Barbados-mat som mejeriprodukter). Mahi-mahi och tonfisk var det som fanns.
Så på kvällen blev det fisk (igen!) Inser att det blev väldigt mycket ägg och fisk idag, men man äter nästan alltid fisk – den är supergod och färsk och dessutom nyttig. På den häller man en karibisk kryddblandning – med naturliga ingredienser. Inga konserveringsmedel, inget socker etc. Om man lyckas med det i ett så här varmt land kan man undra varför vi inte lyckas i Sverige (utan konstiga tillsatser mm menar jag)
Ett litet exempel bara. Normalt blir det jobb när solen står som högst (kostrådgivning via email, distanskurser mm) och sen ett eftermiddagssurf också.
Tyvärr ser man många överviktiga europeer som väljer den friterade maten som också finns här. Synd. Det är både godare och nyttigare med superfärsk fisk och kokosnötter!
Lämna ett svar