Coleslaw är ju ett grymt tillbehör – gott och nyttigt om det görs på rätt fett. Men du kan göra det både snyggare och med mer näring på det här sättet:
Du behöver:
- Rödkål
- Grönkål (Mätt i volym behöver du minst lika mycket grönkål som rödkål, men mätt i vikt behöver du ca hälften så mycket grönkål som rödkål. Ex: har du 400 g rödkål så vill du ha 200 g grönkål)
- Majonnäs – gör gärna själv så här: https://4health.se/hemmagjord-majonnas-pa-5-sekunder
- salt och peppar
- pressad citron eller lime
- ev andra kryddor och örter beroende på vad du äter det till
Finstrimla rödkålen och finhacka grönkålen
Rör ihop med majonnäs – anpassa mängden majonnäs så att du tycker att den blir lagom krämig
Pressa över citron och salta och peppra
Rör gärna ner lite andra örter eller kryddor som passar till den mat du ska äta!
Färgglad, och särskilt mörkgrön, kål innehåller ju ännu mer nyttigheter än vitkålen. Och om du gör majonnäsen själv så blir även den nyttigare 🙂
Lämna ett svar