Här står pappa Chrille och lagar gårdagens ganska enkla, men ändå supervällagade mat 🙂
Han lagade ett chili con carne – inspirerat långkok på högrev på följande sätt:
- Skär högrev i bitar (vi hade 1kg kött, men fördelade det sedan i 2 grytor eftersom Chrlle ville ha öl i sin och jag inte. Ölen ger en mustig smak, men kan dels innehålla lite gluten och dels är det ju “flytande bröd”)
- Hacka lök och vitlök
- Bryn köttet tillsammans med lök och vitlök i en djup gjutjärnsgryta
- Tillsätt rejält med tomatpuré under fräsningen
- Tillsätt vätska (chrille hade en burk öl i sin och en lite mindre mängd vatten i min. Du kan också smakförhöja med en skvätt portvin)
- Tillsätt buljong, lagerblad, lite chili, salt, peppar och andra kryddor
- Låt koka ca 2-3 h tills köttet nästan faller sönder
- Under koktiden, tillsätt lite krossad eller passerad tomat och ev paprikapulver, samt finhackad rosmarin eller andra örter och kryddor du tycker om
- I slutet av koktiden kan du tillsätta lite hackade grönsaker, vi använde svamp
- Servera med grönsaker och en klick creme fraîche
Lämna ett svar