Du har väl inte missat “surtanten” Jenny Neikell från det mycket populära avsnitt 105 som vi gjorde för ett par år sen? Mästaren på syrade grönsaker och annan fermenterad mat med probiotika / goda bakterier https://4health.se/105-”surtanten”-–-fermentera-syra-och-fixa-din-egen-probiotika-intervju-med-jenny-neikell
(Snabbtips kan du få i avsnitt 133 https://4health.se/133-syra-och-fermentera-pa-5-minuter)
Hon har släppt en helt ny bok “Fermentera 2.0” där man får lära sig nya spännande saker. Vad sägs om recept på syrad brysselkål, ingefära (gari), olika varianter av kimchi och syrad palsternacka eller jordärtskocka? Eller varför inte göra din egen rödbetsketchup?! Dessutom en massa häftiga salsor och såser. Boken lär dig om allt från terminologi och behov av eventuell utrustning till startkulturers vara eller icke vara. Du lär dig felsöka och om olika bakteriekulturer.
En av fördelarna, förutom alla fantastiska bakterier, för dig som äter strikt low carb är dessutom att bakterierna äter upp mycket av sockret/kolhydraterna, så syrade livsmedel är mer lågkolhydrat än den ursprungliga grönsaken.
Lämna ett svar