Att göra brysselkål i ugn kan spara vitaminer eftersom du inte urlakar den som man gör när man kokar i vatten, och du håller en lägre värme än om du steker grönsaker. Dessutom kan du göra den till ett lite snyggare och festligare tillbehör om du tex har gäster. Eller varför inte servera det tillsammans med resterna från julmaten?
Du behöver:
- 500 g brysselkål
- 0,5-1 dl nötter, tex valnötter, hasselnötter eller pinjenötter
- Chiliflakes eller chilipulver och paprikapulver
- Balsamvinäger
- Olivolja
- Smör
- Salt och peppar
Dela brysselkål på mitten och lägg i ugnsfast form
Salta och peppra
Hyvla smör med osthyvel och lägg på brysselkålen
Hacka nötterna och sprid ut över kålen. Har du tid så kan du rosta nötterna i en torr panna först, då blir de extra goda
Toppa med lite chili- och paprikapulver
Tillaga i ugn vid 175 grader ca 25 minuter
Ringla på lite olivolja före servering
Jill says
Mums brysselkål är så vansinnigt gott
Anna Sparre @ 4health.se says
✨ instämmer 🤗🤗