De genetiska tester som används för att visa att GM-grödor är säkra klarar inte av att upptäcka en gen, Gene VI, som är toxisk för människor har den europeiska livsmedelsmyndigheten EFSA nyligen upptäckt. Av de idag 86 godkända GM-grödorna har 54 den giftiga genen.
De vanligaste GM-grödorna som soja och majs är drabbade. Det gör att stora delar av den europeiska kött, mjölk, och äggproduktionen, är påverkad.
Men i Sverige används i alla fall mycket små volymer GM-grödor i livsmedelsproduktionen.
Läs mer:
Thomas B says
Ja, 4health, så illa är det om det inte är ännu värre. Ingen vet med säkerhet.
Ett av problemen är att jag kanske dör i en ´´åldersrelaterad sjukdom´´ men via mina barn
har jag fört den giftiga genen vidare till deras framtid och mina barnbarn.
Cocktaileffekt—– Cancer—- plötslig spädbarnsdödlighet… you mention it…
Kostdemokrati.se (Bla. andra) Har skrivit om GMO-grödor och har bra vidare länkar.