Här kommer ett recept på en god och somrig aioli som passar till både fisk och kött – varför inte grillat. Särskilt bra för alla som nu skördar persilja i trädgårdslandet.
Aioli är nyttigt om man gör den själv utan tillsatser och med helt naturliga ingredienser. Det man ska tänka på är att inte använda en onyttig olja. Använd oliv- eller rapsolja. Jag föredrar raps i aioli eftersom olivoljan har så stark karaktär.
Ingredienser:
- 2 äggulor (obs! rumstempererade ägg)
- 1 tsk dijonsenap
- Ca 2-4 dl rapsolja
- En handfull persilja
- 3-4 klyftor vitlök
Gör så här:
Kör vitlök och persilja med oljan i en mixer
Vispa samman äggulorna med senap och lite salt
Fortsätt vispa och droppa sakta ner oljemixen i ägguleröran tills du får bra konsistens
Salta och peppra efter behag. Ska du ha aiolin till fisk är det gott med lite citron i.
Lämna ett svar