Är nu i sista och 9e månaden, ganska exakt 4 veckor kvar till beräknad födsel, dvs 36 veckor gången eller i 37e veckan (mycket med den där terminologin). Nu växer magen snabbt och börjar bli tung och i vägen. Tills i torsdags har jag haft en dans på rosor sedan runt vecka 18-20, men nu blev det lite molvärk och spänningar i bäckenet mm – kanske lite förvärkar.
När magen växt har jag också upptäckt en så kallad linea nigra, dvs en mörk rand mitt på magen. Oftast bleknar den efter förlossning, men man vet inte.
Så nu känner jag att han gärna får ta och komma ut… Orkar inte en större mage, blir jobbigt för ryggen också. Men det lär nog bli värre ett tag först 🙂 Jag ska ändå vara nöjd med att det bara är magen som väger, resten av kroppen är ungefär som vanligt (förutom att jag tappade muskler i början av graviditeten till förmån för bebben i magen som ville växa så det knakar). Vissa blir enormt tunga och samlar vätska och tycker hela tredje trimestern är tung och jobbig, men det har jag sluppit hittills.
Jag äter fortfarande som vanligt – lowcarb, men lite mer liberal och gör något litet undantag ibland (men aldrig gluten). Tex åt jag vanlig “köpe-leverpastej” några gånger när jag inte orkade göra egen (https://4health.se/egen-leverpastej-nyttig-gluten-och-mjolkfri) men behövde boosta järn- och blodnivåer lite. Trots att jag valde en glutenfri gräddpastej med mest lever, kött och minst kolhydrater av alla sorter så äter jag den som efterrätt (!!) Det är så sött. Morotsstavar och leverpastejsdipp är det nya har jag hört 🙂
Känns i alla fall bra att jag tycker att det är så sött, då vet jag att mina smaklökar, pga bra mat, fungerar bättre än hos dem som tydligen brukar äta leverpastej på sina mackor.
Igår var vi bortbjudna. Roligt när min kompis (som bjudit in oss) påpekar att efterrätten är så himla onyttig, och så är det bitar av kladdkaka gjord på mandel- och kokosmjöl. Bara det att hon använt lite socker i kakorna – mindre än hälften av vad originalreceptet sa 🙂 Dessutom serverat med vispgrädde, så jag tror att det där sockret nästintill var försumbart efter en nyttig middag med hemgrillad kyckling med sallader, cloeslaw, aioli, rotfrukter mm. Men underbar inställning och att man får så fin mat även hos sina vänner!
Lämna ett svar