- 4 dl kikärtor (från burk, dvs färdigbehandlade)
- 1/2 dl olja (använd en bra olja, tex olivolja – eventuellt utblandad med MCT-olja eller avokadoolja. Lyssna gärna på avsnitt 30 av podcasten för mer information om fetter / oljor)
- citronsaft eller citron
- 2 vitlöksklyftor
- ca 1 dl hackad persilja
- lite chili (färsk eller pulver eller som jag som använder en tsk av Cocosas kokosolja med chili och vitlök)
- ev. 1 tsk spiskummin, och så kan du för hälsans och färgens skull passa på att röra ner 1-2 tsk gurkmeja
- salt och peppar
Mixa ihop alla ingredienser utom oljan i mixer / matberedare (pressa i saft från citronen)
Tillsätt oljan och mixa ihop
Smaka av med mer salt och peppar och citron. Klart!
För fler mejerifria tillbehör, lyssna på avsnitt 43 av podcasten
Lämna ett svar