Brukar själv aldrig köpa kycklingfiléer eftersom det är för magert och torrt, men mamma bjöd mig på denna smarriga rätt som dessutom är enkel att tillaga. Lät att göra till många, så passa på om du har gäster
Du behöver
- Kycklingfiléer
- bacon
- 2 burkar (för 4-7 kycklingfiléer) creme fraiche smaksatt med paprika och chili (alt vanlig naturell creme fraîche samt chili och paprikapulver)
- chilikrydda eller färsk chili (behövs ev ej om du har smaksatt creme fraîche)
- ev soltorkad tomat
- ev fetaost
- salt & peppar
- färsk basilika eller annan valfri ört
Om du använder fetaost och soltorkad tomat så snitta upp kycklingfiléerna och fyll med fetan och tomaten.
Vira baconskivor runt kycklingfiléerna. Om du vill kan du bryna detta kort i en stekpanna, men det går också bra (enklare) att laga direkt i ugnen.
Blanda cremé fraiche-med eventuella kryddor och örter. Salta och peppra lite (glöm inte att baconet ger mycket sälta)
Lägg kycklingfiléerna i en ugnsform och häll på röran.
Laga i ugn vid 225 grader i ca. 40 min.
Servera med goda grönsaker efter smak!
Lämna ett svar