Ännu mer inspiration till enkel god mat. Och såå gott det är med musslor. Dessutom mineralrikt!
Ingredienser:
- 1 nät blåmusslor
- 1-1,5 dl vispgrädde (går även utan om du äter mejerifritt)
- 1-1,5 dl vitt vin
- 1-2 klyftor vitlök
- 1 bit purjolök eller lök
- någon färsk ört du tycker om, tex persilja och/eller timjan. Även lagerblad kan vara gott att ha i
- smör att steka i
- salt och peppar
Skramla runt musslorna i en kastrull så att de stänger sig. De som inte stänger sig kan vara dåliga (döda) så släng dem.
Stek hackad purjolök och vitlök i rikligt med smör i en stor kastrull
Häll i vinet och lägg i örter, salt och peppar och låt koka upp. Koka i ett par minuter och lägg sedan ner musslorna. Låt koka i ca 5 minuter eller tills musslorna öppnar sig under lock.
Ta upp musslorna så fort de öppnar sig. Kasta dem som inte öppnar sig.
Fortsätt koka ihop spadet med grädden, lägg ner musslorna igen och strö över hackade färska örter.
Blanda om under en halv minut så att musslorna hinner bli varma.
Klart!
Lämna ett svar