Som uppföljning på inlägget om smakportioner till barn ( https://4health.se/nyttigare-smakportioner-till-sma-barn )
Ju mer vana vår lille Elliots mage fått och desto duktigare han blivit på att tugga så har vi successivt lagt till nya livsmedel. Kyckling, blomkål, räkor, ångkokt zucchini och hallon är några av de senaste tillskotten. Kyckling (och senare även lamm) gav jag i små små bitar när han börjat få kläm på att tugga (tandlös är han ju, men kycklingköttet är i alla fall lite enklare att smälta och tugga än rött kött från stora djur). När du börjar ge lite mer mängd så tillsätt gärna lite osaltat smör till så torra och magra livsmedel som kyckling och vit fisk. Även avokado är nytt, men det hade jag nog gett som första livsmedel om det bara funnits fina avokados i affären tidigare.
Har du ett barn som börjat med söt mat och därför inte är lika nyfiken på riktig mat så kan du testa att blanda ner lite bröstmjölk i maten (mosa ihop fisk och bröstmjölk tex). Själv frös jag in överskottsbröstmjölken i islådor till lagom små isbitar när jag hade överproduktion i början. Nu är det lätt att ta ut om det skulle behövas.(eller när jag jobbar och har barnpassning för den delen)
Lämna ett svar