Det här skrev jag till midsommar förra året, men det tål att upprepas 🙂
Plus + :
- Sill (Omega3!, undvik dock för mycket sockerlag)
- Ägg (fina proteiner, bra fettmix och massor med vitaminer)
- Gräddfil (helt ok fettkälla)
- Gräslök (antioxidanter och vitaminer)
- Köttbullar (hemmalagade)
- Räkor (fina proteiner och bra selenkälla)
- Sallad (vitaminer, mineraler och fina mjuka fibrer)
- Jordgubbar (antioxidanter)
- Grädde (helt ok fettkälla)
- Prästost (protein- och fettrikt)
- Grillad mat (kött med fina proteiner, undvik helst ”köpemarinader”)
Minus – :
- Potatissallad (mycket kolhydrater, tillsatser och dåliga oljor)
- Färskpotatis (är helt ok i liten mängd för många av oss, men innehåller mycket stärkelse)
- Nubbe (alkohol, men man får ju välja vad som ska vara livets goda…)
- glass (socker, tillsatser och ibland härdat fett)
- jordgubbstårta (socker, mjöl etc)
- Knäckebröd (kolhydratbomb och innehåller dessutom akrylamid)
- Öl (”flytande bröd”)
Ha en underbar dag och tänk på att ljus, vänner och att må bra också är hälsoboostare!!
Hanna Odervall says
Trevlig Midsommar och tack för alla dina inspirerande inlägg! Ska nu ställa mig och baka ett LCHF-bröd. Supergott och saftigt!
Med vänlig hälsning,
Hanna
Anna Sparre @ 4health.se says
Åh, låter gott!! Ha en underbar dag!