En helsida om LCHF i tidningen City idag (se bild)
Mest positivt, men Charlotte Erlanson-Albertsson inkallad som expertmotståndare. Jag måste säga att motståndet låter allt mjukare för varje gång. Det är det vanliga om att fett skulle vara farligt för kärlen, vilket välgjorda studier motbevisat (läs gärna även uttalandet från hjärtkirurgen som finns i ett inlägg från förra veckan). Saxar lite ur det som Charlotte säger (alltså motståndet):
“Det är en väldigt effektiv diet”…
“Hos vissa sker också en höjd ämnesomsättning”…
“En del mår mycket bra och det kan bero på att de har problem med sockersug, som de nu slipper. Vissa kan också vara känsliga för gluten, som finns i vete och kan ge inflammation i tarmen. -Men jag tycker att man kan dra ner på kolhydrater och äta sunt utan att ha en sådan extrem kost som LCHF.”…
Roligt, jag instämmer i ovan citat. Det enda som förvirrar mig är att hennes största kritik är att det skulle vara för lite grönsaker och bär etc när man äter LCHF. Jag klassar det jag äter som LCHF (försöker ligga så nära en paleolitisk kost jag kan). Personligen så äter jag betydligt mycket mer grönsaker och dyl än de flesta jag känner. Det är ju mina tillbehör istället för pasta eller pulvermos…
Ti says
Instämmer helt – trots att jag uppfostrats med att “ingen måltid är komplett utan grönsaker” så äter jag på LCHF mer grönsaker än någonsin tidigare. Något måste man ju ersätta potatisen/riset/pastan med…