Här kommer ett enkelt sätt att snabbt baka mjölfritt bröd. Det är lite banan i, men blir väldigt lite per scone, så fortfarande lowcarb. Om du gör det till dina barn eller om du själv tål lite mer kolhydrater så kan du använda mängderna inom parentes nedan, dvs mer banan och mindre ägg.
- 1 banan (2 bananer)
- 3 ägg (2 ägg)
- 2 dl nötmjöl (tex mandelmjöl eller kokosmjöl eller både och)
- 2 tsk bakpulver
Mixa ihop ingredienserna tex med stavmixer och klicka ut på bakplåtspapper. Om du behöver så tillsätt en skvätt vatten eller lite smält smör. Grädda 15-20 minuter (beroende på hur stora dina scones är) vid 175 grader
Tidigare liknande recept: https://4health.se/nyttiga-muffins-eller-mjuka-kakor
Mina favoritscones: https://4health.se/scones-supergoda-glutenfria-och-lowcarb
ida says
Mums. Låter perfekt som julfika! Kanske kan man slänga i lite saffran eller pepparkakskrydda för att få in lite smak av jul också 🙂 Tänkte annars testa ditt recept på lussekatter nu i veckan.
Som alltid en superbra & informativ poddcast idag. Kul att knep som ingefära, vitlök, D-vitamin & sömn som jag boostar med dagligen faktiskt har stöd i vetenskapen också 😀