Bananpannkakor är ju bland det bästa att ta till när det gäller barn – funkar som matsäck, mellanmål, hel måltid, efterrätt – ja vad som helst, och det uppskattas alltid.
Min son Elliot äter bananpannkaka till frukost ofta (ibland varierar han och äter tex kokt ägg och avokado). När det ska serveras som hel måltid, såsom frukost, har jag alltid använt mer ägg och mindre banan, så att det inte ska bli för sött. För att det ska bli en komplett måltid med grönsaker och alles, gör vi nu den här varianten (blir superbra, extra saftigt och fint):
- 3 ägg
- 1/2 banan
- 3-4 cm zucchini
- smör att steka i
- en nypa havssalt
Mosa bananen och vispa ihop med äggen och ev en nypa salt
Hyvla eller skär zucchinin till tunna små strimlor. Går även att göra på grovt rivjärn
Värm smöret i stekpanna och lägg ner zucchinin kort i smöret
Ta upp zucchinin och blanda ner i smeten. Häll hela smeten i pannan och stek till en stor bananpannkaka
Klart, gott, nyttigt, matigt!
banan says
det här ser förjävligt ut