Fick högst relevanta kommentarer efter mitt förra inlägg på temat. Tänkte därförtydliggöra vad jag menar med de här inläggen.
Har tidigare skrivit bl.a. i följande inlägg:
https://4health.se/nyttig-fisk och https://4health.se/det-har-med-nyttig-fisk-selen-i-fisk-skyddar-mot-tungmetaller
Jag står fast vid att man absolut inte ska äta odlad lax, men mest för att det förstör vår jord och våra hav, även om näringsvärdet blir därefter.
Jag står också fast vid vad jag skrev i “nyttigfisk”-inlägget, att vi måste börja ställa krav på utsläpp från jordbruk, industri samt på användningen av mediciner så att vi inte har sillar som är stinna på kvicksilver och dioxiner.
Trots detta tror jag det är en större hälsofara för individen att inte äta fisk än att äta fisk. Mest för att omega3-omega6-balansen hos västerlänningar ofta är snedvriden med över 1500 %, men också för att det är källor till jod, selen mm. Därför är det viktigt att lägga fram de skyddande egenskaperna hos fisk så att gemene man inte slutar äta fisk. Det handlar alltså om att ställa krav på politiker, livsmedelsproducenter, läkemedelsbolag och sjukvård, jordbruk mm – och att själv leva som vi lär, dvs så rent vi kan!
God jul – och njut av sillen 🙂 Att äta sill är vad jag vet bland det mest miljövänliga du kan göra. Inte utfiskad och fångstmetoder som inte kräver en herrans massa diesel
Lämna ett svar