Det här fina lilla supergoda och enkla brödet gjorde min vän Monica. En sorts kavring i paleo-format.
Perfekt till midsommarbordet!
Måtten är ungefärliga, så testa dig gärna fram till om du vill ha mer av något:
- Drygt 1 dl frön i form av mycket linfrön, lite solrosfrön och tex lite psylliumfrön
- ca 1/2 tsk brödkryddor (malet kummin och anis)
- Lite örtsalt
- 1 msk kokosolja
- 1 tsk honung
- 1 helt ägg + 1 äggvita
- 1 krm bikarbonat eller dubbelt så mycket bakpulver
Mixa fröna till ett grynigt mjöl
Blanda i brödkryddor och örtsalt samt bikarbonat eller bakpulver
Tillsätt kokosolja, honung och ägg
Häll upp i en mindre form, ca 15×10 cm. Monica använde en glasform som egentligen är en matlåda.
Grädda vid 175 grader ca 20-25 minuter
Mona says
Såååå gott och saftigt! Jag ska bjuda på smörgåstårta på jobbet och en är gluten och mjölkallergiker så då gör jag en maffig räkmacka av detta brödet!!😊
Anna Sparre @ 4health.se says
Härligt! Ja, visst är det gott?! 🙂