I forskning har en fytokemikalie (antioxidant) i rabarber halverat antalet cancerceller på 48 timmar.
Det potenta ämnet i rabarber är det orangea färgämnet parietin. Forskningen har än så länge endast gjorts i labb, och vidare studier på djur och människor behövs.
Forskarna injicerade rabarberns orangea pigment i en odlad cancermiljö. Rabarberpigmentet parietin började omedelbart förstöra cancercellerna, utan att friska celler tog skada, och på två dagar hade ämnet dödat hälften av alla de odlade leukemicellerna i labbet.
De amerikanska forskarna upptäckte parietin efter att ha letat efter ämnen som blockerar ett protein som kallas för 6PGD – ett protein som hjälper vissa cancerformeratt växa.
Så rabarber är nog inte fel mot cancer, så länge du inte sockrar rabarberna förstås. Cancerceller lever ju på socker.
Förra året tipsade jag om https://4health.se/det-har-visste-du-inte-om-rabarber
http://www.express.co.uk/life-style/health/613194/Cancer-killing-drug-rhubarb-ready-within-years
Unni Belfrage says
hittar inte länken hur man tillagar för att utvinna cancer medicin ur rabarberna
Susanne Fogelberg says
Hej Anna, jag läste om forskarna som fått fram att parietin dödar cancerceller, de skrev att om några år kommer det finnas ett preparat att behandla med, vet du om det finns ett sådant preparat nu, detta var ju år 2015 så det kanske finns. Om jag äter rabarber, vilket är det bästa sättet att äta det och få bästa effekt mot cancertillväxt, lagat, rått, mängd och hur ofta? En orange lav ska också innehålla parietin, Caloplaca, vet du om den går att använda i naturligt tillstånd, hur mycket o hur tillaga el rå? Lika växten skräpa, vet du något om det? Bästa hälsningar Susanne Fogelberg ☀️
Anna Sparre @ 4health.se says
Hej Susanne!
Jag vet tyvärr inte så mycket mer om just detta, men använd gärna taggen cancer här på sidan så hittar du både blogginlägg och podcasts med andra tips. Det finns ämnen i selleri, gurkmeja mm som kan vara användbara.
Utöver detta kan vissa medicinalsvampar hjälpa , inkl sidenticka