Favorit i repris. Publicerade detta recept första gången i augusti 2016.
Min egen favoritglass är lakritsglass som görs baserat på mitt vanliga gräddglassrecept (https://4health.se/egen-nyttig-graddglass-med-smak-av-tex-vanilj-choklad-eller-lakrits ) med den skillnaden att jag tycker att det är enklare att göra det i bakvänd ordning. Med det menar jag att jag har grädde (eller kokosgrädde) färdigfryst och redo i frysen i portionsstorlek. På så sätt går det på några minuter att blanda ihop till glass.
Jag har alltså per portion:
- 1 dl fryst grädde (alt. kokosgrädde)
- 1 äggula
- lakritspulver (jag använder 1 tsk, men ju hårdare fryst man äter den, desto mer smak behövs)
- om man vill kan man även ha lite äkta vaniljpulver, men det behövs inte med den dominanta lakritssmaken
Jag ställer fram grädden i rumstemperatur några minuter medan jag separerar ut en äggula och blandar ihop den med lakritspulver. Sen rör jag ihop detta med den halvfrusna grädden och stoppar in det i frysen igen i några minuter. Klart! Och farligt gott!
Petra says
Vispar du grädden innan eller fryser du den som den är? Kokosgrädde brukar jag inte vispa, utan bara använda den som den är. Jag använder vanligtvis Garants kokosgrädde och jag vet inte om olika sorter skiljer sig åt.
Anna Sparre @ 4health.se says
nej, vispar inte 🙂