- 50 g smör
- 4dl riven kokos
- sötning: tex steviablad eller honung
- 2 msk kakao
- 1 msk fiberhusk
- 4 ägg
- 200 g mörk choklad
- 1,5 dl grädde (+ extra grädde till servering) Obs! Det går att göra utan grädde om du äter mejerifritt, dessutom med mindre choklad, se beskrivning nedan
Smält smöret (utom en liten klick som sparas).
Blanda ihop kokos, kakao, sötning och fiberhusk och blanda sedan detta med äggen och det smälta smöret. Smaka av om du vill tillsätta salt eller mer sötning (men kristyren ska ge den mesta sötman)
Häll i form (den ska vara tunn) och grädda i ugn ca 15-20 min vid 175 grader. Låt svalna
Koka upp grädden medan du hackar ner chokladen och smälter denna i grädden. Tillsätt den lilla klicken smör. Rör runt så att det blandar sig
Häll chokladgrädden som glasyr på kakbottnen och ställ formen i frysen en stund
Alternativ gräddfri glasyr: Jag har också testat att göra glasyren på smör istället för grädde. Smält försiktigt 100g choklad tillsammans med ca 1,5 dl smör och blanda i några matskedar kakao. Ställ i kylen en liten stund så att den får lagom tjock konsistens innan du brer ut den på kakan
Servera med vispad grädde
Lämna ett svar