Var sugen på en bit mjölfritt bröd och uptäckte att både scones och valnötsbröd var slut i frysen. Testade därför att slänga ihop en ny idé på bröd i micron, vilket inte tar mer än ca 5 minuter
Du behöver:
- kokosmjöl eller mandelmjöl
- ägg
- smör
- linfrön
- ev lite fiberhusk eller ungefär dubbelt så mycket pofiber (fiber får degen att hålla samman och inte smula, men linfröna kan ge samma effekt så därför klarar du dig utan om du vill)
- en skvätt vatten
- salt
- ev bakpulver (går jättebra utan, men blir lite scones-smak med bakpulver)
Jag smälte en klick smör, blandade ihop detta med ett uppvispat ägg och en skvätt vatten. Blandade sedan i en nypa salt, en nypa bakpulver och så kokosmjöl, husk och linfrön tills smeten blivit fast (men kletig).
Klickade ut till ett par små bullar (inte särskilt fin form, I know) på en tallrik som jag värmde i micron på dryg medelfrekvens/-värme i ca 3 minuter
[…] Microbullar igen – såå gott och snabbt! Postat den 14 december, 2013 av Anna Sparre @ 4health.se Måste ju promota de här bullarna igen, mina nya favoriter!! Får döpa dem till 4Health microbullar. Receptet hittar du här: https://4health.se/snabba-nyttiga-smabrodbullar-i-micron […]