Som utlovat på instagram kommer här “lyssnarreceptet” på 4Healthkakan (snickersrutor / snickerskaka) som är glutenfri, mjölkfri, äggfri och rawfood
Till en liten sats behöver du:
Botten:
1 msk lönnsirap eller honung
1 dl cashewnötter
0,5 dl jordnötssmör
En nypa havssalt
1 krm vaniljpulver
Kolasmet:
2 msk kokosolja
2 krm vaniljpulver
Lite salt
7-8 dadlar (5-6 om medjool)
1 dl jordnötter (Man kan byta ut jordnötter mot andra nötter)
Topplager:
50-100 g mörk choklad (70-90%)
1 tsk kokosolja
Botten:
Mixa alla ingredienser till botten till en “deg”, tex i mixerbägare med stavmixer
Tryck ut i en liten form, t.ex en matlåda i glas eller en form som är ca 15*15 cm
Kolasmet:
Mixa ingredienserna (utom jordnötter) till kolasmeten till en slät smet
Tillsätt jordnötterna sist så att de blir grovhackade i kolasmeten – det ska vara crunch kvar!
Bred ut smeten på bottnen och ställ in i frysen
Topplager:
smält choklad i vattenbad
rör ner 1 tsk kokosolja när chokladen smält
Bred ut på kakan och ställ sen kakan att svalna i kyl
Skär till rutor i önskad storlek
Lämna ett svar