Strömminglåda:
- Ca 800 g strömmingfiléer
- 1 purjolök
- 3 dl grädde
- 2 msk dijonsenap
- 2 msk husk (fiberhusk är puveriserat psylliumfröskal som du hittar i större butiker på glutenfri-hyllan)
- Salt
Skär bort ryggfenor och torka av strömmingfiléerna. Salta dem. Vik strömmingen och lägg i ugnsfast form. Strimla purjolöken och strö över strömmingen. Blanda grädde och dijonsenap och häll över de andra ingredienserna i formen. Strö husk på toppen av allt. Grädda i ugn på 225 grader ca 25 minuter.
Servera med blomkålsmos och valfri sallad. Gör blomkålsmoset som vanligt potatismos, men använd kokt blomkål istället för kokt potatis. Använd gärna grädde istället för mjölk. Salta, peppra och rör ner en klick smör innan servering.
Vill du ha fler nyttiga recept och dessutom lära dig mer om kost, hälsa och viktkontroll? Anmäl dig till 4Health brevkurs!
Lämna ett svar