Fick mail från Ann Fernholm förra veckan där hon skriver så här:
“Vill bara berätta att Kostfonden nu har offentliggjort tre nya satsningar, där vi går in med 1,3 miljoner (känns helt overkligt!!!) i projekt som kan leda till att nya kostbehandlingar etableras i vården.
Ett projekt kring fettlever på Karolinska: https://www.kostfonden.se/ny-satsning-fran-kostfonden-vilken-kostbehandling-ar-effektivast-vid-fettlever/
Ett projekt kring fetma i Bergen (grymt duktig forskare): https://www.kostfonden.se/kostfonden-satsar-stor-utvardering-av-kolhydraters-roll-vid-fetma/
Och ett framtidsprojekt kring typ 2-diabetes: https://www.kostfonden.se/kostfondens-nya-mal-nordisk-studie-av-lagkolhydratkost-vid-typ-2-diabetes/
Planen är att vi ska få till en nordisk multicenterstudie kring kost vid typ 2-diabetes, som vi sedan ska samla pengar till (så som vi tidigare gjort med studierna av kost vid typ 1-diabetes och IBS). “
Visst är det spännande projekt? Stöd gärna kostfonden om du vill ha mer forskning på kost
Lämna ett svar