De senaste åren har man utvecklat spannmål för att få större skördar, proteinrikare (dvs glutenrikare) vete osv. Genetiskt modifierat vete, GMO-vete, innehåller en enzymhämmare som misstänks innebära att när vetet konsumeras ger det allvarliga leverskador.
Enzymhämmaren i vetet kan angripa ett enzym som medverkar i produktionen av glykogen vilket i sin tur reglerar blodsockerhalten.
En beståndsdel i vetet med avsikten att ”släcka” vissa gener i vetet, släcker även kan gener i människan.
Liknande forskning har presenterats tidigare, men det ledde till smutskastning och nedtystning av forskarna från industrins sida.
http://newsvoice.se/2012/09/13/ny-forskning-genmodifierat-vete-kan-ge-allvarliga-leverskador/
Thomas B says
Detta är intressant. Genetiskt modifierade grönsaker. GMO-grödor
Och om hur lite kännt det är om vad de kan ge för genetiska defekter långt in i framtiden.
Liknar den odlade Laxens historia.
Sannorligen håller mänskligheten på med att gräva sin egen förtidliga död med hörntänderna. Sick…..
En bra bok att informera sig själv kan vara: BRÖDBEROENDE av William Davis. (Årets viktigaste bok enl. flera)
F.ö. Googla på GM-grödor, om ni törs…..
Men håll i er….
Det blir åka av….
F.D. Mackspecialisten Th.B
Anna Sparre @ 4health.se says
Tack för din kommentar Thomas och att du brinner för det här- håller med, läs Brödberoende, nämnde den bl.a. här https://4health.se/barn-utan-valling