Kan nästan bli frustrerad på alla som har örter i sin trädgård eller på sin balkong, men knappt använder dem. Mitt tips: Använd mildare örter istället för/som sallad. Odla persilja, dill, basilika, libbsticka, gräslök och annat som inte är superstarkt och klipp ner till en mindre sallad. Dessa mörkgröna nyttigheter blir suupergoda särskilt med lite olja och vinäger på och är dessutom obesprutade närodlade och så fulla av nyttigheter så de håller på att spricka. Folsyra for one, c-vitamin. Mineraler från marken mm. Bara att blanda och ösa på. En liten sallad av detta innehåller långt mer nyttigheter än en stor isbergssallad. Man kan även ha med mindre mängder av det jag refererar till som starkare örter såsom oregano, timjan, salvia mm.
Örter är dessutom det enklaste man kan odla, de flesta kräver knappt vatten och är så tåliga så tåliga. I kruka behövs lite vattning, men nedgrävda klarar de sig själva. Har du bara lite örter så blanda ner dem i din vanliga sallad. Örterna ska användas!!
[…] ner rå ruccola, spenat eller dylikt i salladen – eller varför inte göra en örtsallad: https://4health.se/vitaminboost-tipset . Under graviditeten är det extra viktigt, särskilt i början och just innan man blir gravid, […]