Så här i sommartider passar jag på att återpublicera det mycket populära receptet på ärtglass som jag först la upp på bloggen i september 2016
Det här är ett golden recept för alla, men särskilt för den som har barn som inte vill äta grönsaker. Dels för att det baseras på fiberrika och C-vitaminrika ärtor, dels för att det går utmärkt att smyga ner lite spenat eller liknande i receptet. 😀
Det är faktiskt baserat på ett recept av Leila (ni vet Leila bakar), men givetvis har jag gjort det nyttigare än hennes recept.
Ärtglass:
- Frysta ärter
- Sötning: Några bitar banan (kan också vara frysta bitar om man önskar) och ev. lite lakritspulver
- Mynta (färsk mynta från trädgården eller köpt. Denna är viktig och ger den fräscha smaken)
- en skvätt citronsaft eller lime
- Eventuellt kan man tillsätta sånt man gärna vill ha i sig, såsom MCT-olja eller lite spenat
Receptet baseras i huvudsak på ärtorna. De ska vara frysta för att det ska bli sorbet-/glass-konsistens. De ger dessutom sötma. Med mängden banan och, om du vill, lite lakritspulver; reglerar du sen sötman. Kör alla ingredienser i mixer och servera direkt. Supergott! Även för den som inte älskar ärter 🙂
Kan tillägga att jag ofta kör en snabbversion av detta med tinade ärtor, en bit banan, ett par blad mynta – mixa, klart.
Lämna ett svar