Ja, jag vet, jag har lagt upp pulled pork-recept tidigare (https://4health.se/pulled-pork), men här kommer några extra tips för att det ska bli enkelt, nyttigt och dessutom smaka helt underbart 🙂 Plus bilder från senaste tillagningen här hemma, se nedan.
Till mitt enkla recept behöver du:
- fläskkött, tex fläskkarré eller hals ca 1,5kg
- 1 burk krossad eller passerad tomat
- tomatpuré
- lök
- vitlök
- buljong
- salt och peppar
- ev olivolja och/eller kokosfett utan smak
Hacka lök och vitlök
För det enklaste sättet att göra pulled pork, så rör du sen bara ihop alla ingredienser (utom kött) i en bunke, eller direkt i formen där du ska lägga köttet sedan
Lägg köttet i en form, skär ett par jack i det och täck köttet med såsen.
Tillaga i ugn, antingen ca 6h vid 125 grader eller ännu hellre 8-10h vid 110 grader (beroende på om du vill göra det över natten eller dagen tex)
Ta ut köttet och riv sönder det med gaffel. Blanda ihop kött och sås. Klart!
Tips: Ringla på rikligt med olivolja, kallpressad rapsolja, och/eller smaklös kokosfett när du “drar” köttet, så blir rätten extra saftig
Elin Fureus says
Hej Anna! Kan du rekommendera någon bra Buljon? Med vänlig hälsning, Elin
Anna Sparre @ 4health.se says
Hej Elin! Jag använder både Lantbuljong från Renee Voltaire (grönsaksbuljong) och Kung Markattas ekologiska buljonger (när jag vill ha köttbuljong el dyl)
Elin Fureus says
Tack så mycket för tipsen! Med vänlig hälsning, elin