Mat ska njutas. punkt. Att gå ner i vikt handlar om att lära sig hur. Inte om att operera in en grej på tungan för att det inte ska gå att tugga riktig mat… Helt sjukt. När det gått så långt i kalorijakten borde det väl vara dags att ta en riktig funderare på om man verkligen tror på att det är lösningen. I nedan klipp visas denna nya metod (från USA såklart) i jakten på kalorierna. Dessutom kostar det massor att operera sönder kroppen på detta sätt. (jag hittade videon via kostdoktorn)
Alla inlägg och poddavsnitt
Hälsohelg (eller vardag)
Du missar väl inte möjligheten att gå en intensivkurs i kost och hälsa i vackra Kåseberga på Österlen?!
Kursen fokuserar på lågkolhydratkost/ LCHF och innehåller bl.a.:
- Vad är du designad för att äta?
- Vad ska du äta och hur ser din optimala tallrik ut?
- Fettförbränna istället för att lagra?
- Fett och Kolesterol, är det farligt?
- Vitaminer, Mineraler och Antioxidanter
– hur påverkar det din hälsa och vikt? - Ohälsa i vardagen: problemmage, energilöshet, humörsvängningar, dåligt immunförsvar etc.
– hur undviker du det? - Om Stress, Träning, Sömn mm
– vilka faktorer påverkar din hälsa och vikt mer än kosten?
Upplägget kan anpassas efter era önskemål.
Hälsohelgerna hålls året om, och under juli och augusti kommer det även att vara möjligt att få samma upplägg under veckorna, dvs. kursen hålls då under 2 vardagar.
Önskar du delta, men får inte ihop en grupp? Anmäl er ändå, men gärna 2 personer. Finns det fler intresserade bildar vi en grupp (grupperna blir dock max 6 personer)
Boka här: boka@4health.se
Läs mer här: https://4health.se/halsohelg
Boende finns på Bed & Breakfast på gångavstånd för ca 400 kr/person (800kr per dubbelrum). Det finns också möjlighet att ta med sig sovsäck och luftmadrass och sova i kurslokalen mellan de två kursdagarna till en avgift av 200kr/person
Middagsförslag – Fisk med skink- eller baconchips
Här kommer ett recept på nyttig lowcarb (såklart 🙂 ). Servera gärna tillsammans med aiolin som finns i ett inlägg från för inte så länge sen.
Ingredienser:
- 100g torkad skinka (alternativt bacon)
- 6-800g valfri vit fiskfilé
- Salt och peppar
- Citron
- Olivolja
Tillbehör:
- Blomkålsmos (gör som potatismos, men med blomkål istället för potatis. Använd riktig grädde)
- Valfri sallad
- Majonäs eller aioli, eller gör din egen favoritsås
Förbered tillbehören
Stek skinkan eller baconen på medelhög värme utan fett tills det drar ihop sig. Lägg på hushållspapper
Stek även fisken på medelhög värme, några minuter per sida.
Salta och peppra
Servera allt på tallrik och ringla olivolja samt pressa lite citron på toppen.
Debatten om brödet
Brödinstitutet som ligger bakom den gamla kampanjen 6-8 skivor om dagen (som dock kommunicerades ut av socialstyrelsen och därmed tyvärr verkade mer trovärdig), har på senare år stött på en hel del motgångar i och med att fler och fler inser att det är de ”nya” kolhydraterna baserade på spannmål (som vi inte är anpassade till) som skapar ohälsa.
För en tid sen publicerade därför brödinstitutet en ny kampanj där de besvarar vad de kallar ”myter” om bröd (min kommentar: 4-5 st av 7 är inte myter, utan ren och skär sanning).
Häromdagen debatterade Ola Lauritzson med Brödinstitutets talesman i Nyhetsmorgon på temat. Väldigt mycket information i inslaget (framför allt från brödinstitutet) som jag anser är helt felaktig. Undvik istället bröd helt och hållet så är du en god bit på väg mot en bättre hälsa!
Här kan du se inslaget:
http://www.tv4play.se/nyheter_och_debatt/nyhetsmorgon?title=brod_-_ratt_eller_fel&videoid=1662822
Ny studie på lågkolhydratkost
Ytterligare en studie som visar att en kost med mycket fett och protein inte bara ger viktnedgång utan även förbättrar hjärthälsan. (I den här studien kombinerades kosten med motion)
http://well.blogs.nytimes.com/2011/06/01/eating-fat-staying-lean/
Senaste kommentarer