
Hade avokado som började se lite tråkig ut, så den fick bli chokladmousse / chokladpudding.
För några år sen dammade jag av ett av mina första nyttiga recept (typ från 2006) – ett gammalt, men fantastiskt, recept på chokladmousse gjord på avokado. Jag gör det ibland, men justerar lite efter vad som finns hemma. Originalrecptet är i huvudsak på avokado, kakao och dadlar enligt: https://4health.se/chokladpudding-a-la-paleo-raw-food
Den här gången använde jag vad som fanns hemma (till ca 3 portioner):
- 2 st avokado
- 1/2 dl kakao
- 1/2 dl carob (smakar som söt ljus kakao, så går att ersätta med mer kakao och mer sötning)
- 1 nypa salt
- ev. lite äkta vaniljpulver
- ev. ett par myntablad (om man tycker om kombinationen mynta/choklad)
- Sötning går att improvisera beroende på vad du har hemma. Jag använde denna gång, förutom carob enl ovan: 2 plommon och 1-2 msk bipollen. Fungerar enligt originalreceptet med dadlar, honung eller liknande istället.
- ev. garnering: bär, myntablad eller nötter
Mixa eller mosa ihop alla ingredienser, tex i mixer
Smaka av om du behöver mer sötning
Servera gärna med bär, särskilt om du inte haft något med lite syra (som plommon) i själva chokladmoussen.
Hej
Tack för bra podd
Ang avokado, när den börjar bli brun är det ”farligt” att äta den då?
Alltså, det är samma som med annan mat som blir brun. Pyttelite är nog ingen fara, men till slut är det ju mikroorganismer som bryter ner . Jämför annan brun frukt