Hade avokado som började se lite tråkig ut, så den fick bli chokladmousse / chokladpudding.
För några år sen dammade jag av ett av mina första nyttiga recept (typ från 2006) – ett gammalt, men fantastiskt, recept på chokladmousse gjord på avokado. Jag gör det ibland, men justerar lite efter vad som finns hemma. Originalrecptet är i huvudsak på avokado, kakao och dadlar enligt: https://4health.se/chokladpudding-a-la-paleo-raw-food
Den här gången använde jag vad som fanns hemma (till ca 3 portioner):
- 2 st avokado
- 1/2 dl kakao
- 1/2 dl carob (smakar som söt ljus kakao, så går att ersätta med mer kakao och mer sötning)
- 1 nypa salt
- ev. lite äkta vaniljpulver
- ev. ett par myntablad (om man tycker om kombinationen mynta/choklad)
- Sötning går att improvisera beroende på vad du har hemma. Jag använde denna gång, förutom carob enl ovan: 2 plommon och 1-2 msk bipollen. Fungerar enligt originalreceptet med dadlar, honung eller liknande istället.
- ev. garnering: bär, myntablad eller nötter
Mixa eller mosa ihop alla ingredienser, tex i mixer
Smaka av om du behöver mer sötning
Servera gärna med bär, särskilt om du inte haft något med lite syra (som plommon) i själva chokladmoussen.
Rigmor says
Hej
Tack för bra podd
Ang avokado, när den börjar bli brun är det ”farligt” att äta den då?
Anna Sparre @ 4health.se says
Alltså, det är samma som med annan mat som blir brun. Pyttelite är nog ingen fara, men till slut är det ju mikroorganismer som bryter ner . Jämför annan brun frukt