Jag hittade en lapp, som måste vara över 10 år gammal, med ett favoritrecept från förr 🙂
När mitt hälsointresse tog fart på allvar så började min resa med att utesluta tom energi och fokusera på näringstät mat. En princip som jag fortfarande tycker är den viktigaste. Dock var jag inte lika insatt i hur mängden socker och kolhydrater påverkar många av oss. Eller hur kombinationen fett och sött inte är särskilt naturlig. Med det sagt så är detta en fantastisk god efterrätt, en chokladpudding/ chokladmousse gjord på riktiga råvaror, och med mycket näring. Dock är det ganska mycket naturligt förekommande socker i den pga dadlarna. Det går dock utmärkt att minska mängden dadlar något om du har smaklökar som är vana vid en lågkolhydratkost
Du behöver (till ca 3 pers):
- 2 avokado
- 1/2 dl kakao
- 7 st färska dadlar (går att minska något)
- 1 dl vatten
- 1/2 msk honung (går att utesluta)
- 1/2 tsk vaniljpulver
I mixer: mixa dadlar, vatten, ev honung och vaniljpulver till en sörja
Tillsätt avokado och kakao och mixa
Lägg upp i portionsskålar och ställ i kylen
[…] För några år sen dammade jag av ett av mina första nyttiga recept (typ från 2006) – ett gammalt, men fantastiskt, recept på chokladmousse gjord på avokado. Jag gör det ibland, men justerar lite efter vad som finns hemma. Originalrecptet är i huvudsak på avokado, kakao och dadlar enligt: https://4health.se/chokladpudding-a-la-paleo-raw-food […]