Sånt här gillar jag. Detta är saker som främjar både klimat / miljö och hälsa.
Forskare vid Luleå tekniska tror att sjöpungar, alger, flerårigt vete och rapskakor kommer att vara del av framtidens mat. Mat som forskarna hoppas kan rädda både planeten och föda en växande befolkning.
Mat från havet såsom alger / sjögräs och sjöpungar är ju alldeles fantastiskt för hälsan. De flesta av oss äter idag för lite mat från havet och går därmed miste om viktiga mineraler bl.a.
När det gäller vete så är jag inget fan av spannmål generellt, eftersom vi inte är anpassade till att äta det. Men fleråriga grödor hinner både ta upp mer näring och är sååå mycket bättre för vår miljö (Läs mer bl.a. här https://4health.se/jordbruket-–-det-storsta-hotet-mot-var-planet)
Jag är också mycket för det som jag skrivit om tidigare – nämligen att återinföra insekter som en del av vår kost (https://4health.se/mer-insekter-som-livsmedel-fran-2018)
https://www.svt.se/nyheter/vetenskap/lista-fyra-ingredienser-for-framtiden
Lämna ett svar