Mjölkfri och sockerfri varm choklad – finns det?
Japp, så här kan man göra en riktigt krämig och mättande varm choklad
- 2 dl kokosmjölk/ kokosgrädde
- 1 msk kakao (experimentera med mängden kakao och ta gärna mer beroende på hur stark du vill ha den)
- 1 msk carob
- ev. 1 msk maca-pulver
- en liten nypa salt
Rör ihop kakao, carob och ev maca i botten på en stor mugg
Värm upp kokosmjölk
Häll lite av den varma kokosmjölken i muggen och rör ut pulverblandningen
Häll på resten av kokosmjölken och rör om
Smaka av med en nypa salt, det förhöjer smaken – klart!
Vid servering, pudra gärna lite kakao på toppen eller strö på lite hackad mörk choklad
Effie says
Man kan använda äggmjölk oxå, om man inte gillar – eller har – kokosmjölk. Vad carob och maca-pulver bidrar med vet jag inte men det later spännande.
Anna Sparre @ 4health.se says
carob och maca ger sötman
bra tips med äggmjölk!
Maria says
Vad är äggmjölk?
Anna Sparre @ 4health.se says
så fort du undrar ngt så använd sökrutan här på sidan (uppe till höger på datorn, nere under inläggen i mobilversionen) Lovar du hittar 99% av allt du undrar då 🙂
https://4health.se/?s=äggmjölk