Mjölkfri och sockerfri varm choklad – finns det?
Japp, så här kan man göra en riktigt krämig och mättande varm choklad
- 2 dl kokosmjölk/ kokosgrädde
- 1 msk kakao (experimentera med mängden kakao och ta gärna mer beroende på hur stark du vill ha den)
- 1 msk carob
- ev. 1 msk maca-pulver
- en liten nypa salt
Rör ihop kakao, carob och ev maca i botten på en stor mugg
Värm upp kokosmjölk
Häll lite av den varma kokosmjölken i muggen och rör ut pulverblandningen
Häll på resten av kokosmjölken och rör om
Smaka av med en nypa salt, det förhöjer smaken – klart!
Vid servering, pudra gärna lite kakao på toppen eller strö på lite hackad mörk choklad
Man kan använda äggmjölk oxå, om man inte gillar – eller har – kokosmjölk. Vad carob och maca-pulver bidrar med vet jag inte men det later spännande.
carob och maca ger sötman
bra tips med äggmjölk!
Vad är äggmjölk?
så fort du undrar ngt så använd sökrutan här på sidan (uppe till höger på datorn, nere under inläggen i mobilversionen) Lovar du hittar 99% av allt du undrar då 🙂
https://4health.se/?s=äggmjölk