Nu är min älskade grönkål skördeklar. Det är så lyxigt med grönkål eftersom säsongen varar från juli månad och kan stå ända till början av nästa år utan problem. Lååång säsong av denna supernyttiga grönsak alltså. Läs gärna mer om grönkål i äldre inlägg, tex https://4health.se/gronkal
Hur som helst, jag brukar ofta bara smörsteka den och ha den som ett tillbehör till maten, men det finns så mycket man kan göra med grönkål – allt från att ha den i en smoothie till att göra grönkålschips. Dessutom kan man ha den rå i sallad. Och det ska jag ge er ett lyxigt recept på idag.
Du behöver:
- grönkål (om du vill kan du ta hälften grönkål och hälften av någon annan kål – vitkål, rödkål, brysselkål tex)
- gul eller röd lök
- vitlök
- mozarellaost (blir även gott med fetaost eller chevre)
- äggula
- olivolja
- färsk ört – tex persilja, basilika eller timjan
- salt och peppar
Hacka grönkålen grovt och finstrimla eventuell annan kål
Skiva lök tunt
Mosa ihop mozzarella med äggula, pressa ner vitlök och blanda ner (hackade) färska örter (du kan även göra detta i mixer)
Salta och peppra och rör ner olivoljan i oströran – rör tills det blandar sig
Blanda ihop röran med grönkål och lök – klart!
Lämna ett svar