Gluten- och mjölkfritt och fullt med nyttiga mineraler! Gott dessutom
Du behöver:
- 1 dl mandel, gärna blötlagd och utan det bruna innerskalet, men det går bra med obehandlad mandel
- 4 dl vatten
- Ev. lite äkta vaniljpulver
Om du väljer att blötlägga, ta bort det bruna innerskalet direkt när blötläggningen är klar, medan det lossnar lätt.
Mixa mandel med vatten en stund.
Sila mjölken genom en sil, eller ännu hellre genom en silduk eller en oanvänd nylonstrumpa.
Spara nötresterna som blir över. Det kan du använda som mandelmjöl
Smaksätt gärna med lite äkta vanilj.
Drick som den är eller servera tex i kaffe, te, eller med glutenfri havregrynsgröt till den som inte är supernoga med kolhydraterna (tänk på att köpa havregryn från glutenfriavdelningen, annan havre kontamineras med gluten när den transporteras/hanteras).
Per says
Kan man göra mandelgrädde av mandelmjölk ?
Anna Sparre @ 4health.se says
du får testa med mindre vatten o mer mandel. meddela gärna hur det blir
Carina says
Hej, är det ok att ta mindre mängd mandel mixa ca 2 min och låta bli att sila, tycker det är slöseri att slänga bort så mycket mandel som man silar bort och jag blir inte färdig till att använda silresterna till något annat. Jag brukar göra 8 dl som sparas i 3 dagar.
Anna Sparre @ 4health.se says
jag brukar spara silresterna och använda i ngt jag bakar el dyl