Äppelsäsong, och sugen på all äppelkaka som bjuds, men du äter varken socker eller mjöl – och kanske inte heller mejeriprodukter eller ens nötter?
Dessutom hinner du inte sitta och googla fram recept, och helst inte heller baka… 😅
Oroa dig inte, så här kan du få äppelpajs-feeling (och smak 🥰) utan allt det där👆
Du behöver det på bilden, dvs:
- Kanel efter smak (men snåla inte)
- Lite sötning – jag använder lite pulveriserad steviaört, men du kan använda det du vill – honung, stevia..
- 1-2 skedar valfritt glutenfritt mjöl. Jag använder gärna tapiokastärkelse här eftersom det klibbar fast bra vid äpplena
- Några skedar riven kokos/ kokosflingor
- En nypa salt
- Olja – tex olivolja, MCT-olja och/eller ghee
- 1 Äpple
Blanda ihop mjöl, kokos, kanel, sötning och salt
Tillsätt olja så att det blir geggigt
Smaka av om du vill ha mer sötning och/eller kanel
Hacka ett äpple
Rör ihop äpplebitarna med det andra, så att bitarna täcks av kanelsmeten
Ät som det är eller med en klick av något du gillar
❗️OM du vill lägga 5 minuter till, så steker du äpplebitarna i panna under lock tills de blir mjuka innan du blandar ihop allt. Detta ger ännu mer pajsmak 🤗💕
Lämna ett svar