Blev smittad av min sons magbakterier och fick alltså en släng av både ofrivillig “tarmrening” och även 1,5 dagars fasta.
Förutom illamåendet, som ju inte är konstant, och det faktum att man tappar för mycket vätska och salter så mår man förvånansvärt bra när man har en bra fettförbränning i grunden.
Kände att jag mådde bra så länge jag höll mig från maten helt och bara drack vatten, men föll ändå för lite fetaost och några räkor pga vätskebristen. Det var ju saltet i dem som gäckades av min vätske- och saltbrist. Borde gjort mig en kopp buljong istället, men så blev det.
Eftersom jag antog att det skulle bli kortvarigt så lät jag också bli vätskeersättning och Coca cola och andra husmorsknep för att undvika att göda fel magflora. Istället stoppade jag i mig 2 olika probiotiska preparat (probi mage och prescript assisst heter dem jag använde mig av). Så det här kanske till och med var en bra kur för magfloran, vem vet 🙂 Lite patogener behöver man ju, som jag påpekade i senaste podcastavsnittet om magflora
Det hjälper ju också att man psykologiskt kan gå in med inställningen att ett dygns fasta kan vara nyttigt för kroppen (givetvis är det inte optimalt att bli av med en massa vätska och mineraler på köpet, men ändå…)
När jag började bli bättre så åt jag salt mat, saltade med örtsalt och tog multimineraltillskott (mineraler alltså som jag bivit av med, inte vitaminer). Stekte försiktigt ett ägg med örtsalt och åt med lite lätt tillagd spenat med smör. Åt lite räkor och även lite mandelbröd med smör och ost. Drack massor med vanligt vatten.
Lämna ett svar